Obiekt noclegowy - jak sciągać klientów? |
Autor |
Wiadomość |
jacek29

|
Wysłany: 2015-07-10, 08:27 Obiekt noclegowy - jak sciągać klientów?
|
|
|
Prowadzimy od pewnego czasu pensjonat. Tzn my go tak nazywamy, wg terminologi są to pokoje gościnne.
Problem polega na tym, że okolica jest fajna, a mamy duże problemy z obłożeniem. Czy są tu osoby które też prowadzą tego typu biznesy? Jak sobie dajecie radę? |
_________________ Jest taka chwila, w której, zdani sami na siebie, ludzie przestają żyć, a starają się zaledwie przeżyć. |
|
|
|
 |
x_n

|
Wysłany: 2015-07-10, 15:15
|
|
|
Nie jest to prosty biznes, bo wielu klientów jest roszczeniowych. Jak coś im się nie podoba, to jasno dają to do zrozumienia.
Na pewno trzeba dbać o to, aby dobrze o nas pisali. Na ewentualne negatywne komentarze trzeba szybko reagować. Jeżeli chodzi o formy reklamy, to jak macie taką możliwość warto od czasu do czasu postawić na grupon. Dużego zarobku z tego nie ma, ale można zwiększyć rozpoznawalność wśród klientów.
Obecność w portalach noclegowych też jest obowiązkowa. Wiele z nich ofertuje darmowe wpisy. A niektóre jak http://www.noclegownia.pl/info/wyroznij-obiekt oferują darmowe wpisy premiu, pod warunkiem, że umieścisz na swojej stronie link do nich. |
|
|
|
 |
wnu_tom

|
|
|
|
 |
bielspiek

|
Wysłany: 2015-10-25, 22:15
|
|
|
Jak w każdym biznesie warto zainwestować w reklamę internetową |
|
|
|
 |
meideen

|
Wysłany: 2015-10-29, 13:19
|
|
|
Załóżcie stronę na facebooku i zaproście do lajkowania ludzi z okolic Udzielajcie sie na forach tematycznych i tak dalej |
|
|
|
 |
Andrzej1456

|
Wysłany: 2015-11-24, 14:43
|
|
|
Trzeba postawić na reklamę w internecie. Może też ulotki jakieś i do tego standard pomieszczeń, który zadowoli klientów. Jak raz przyjdą i się spodoba to sami zrobią ci reklamę |
|
|
|
 |
Nomada

|
Wysłany: 2015-12-08, 12:30 Re: Obiekt noclegowy - jak sciągać klientów?
|
|
|
jacek29 napisał/a: | Prowadzimy od pewnego czasu pensjonat. Tzn my go tak nazywamy, wg terminologi są to pokoje gościnne.
Problem polega na tym, że okolica jest fajna, a mamy duże problemy z obłożeniem. Czy są tu osoby które też prowadzą tego typu biznesy? Jak sobie dajecie radę? |
Ostatnio szukałam podobnych informacji w Internecie i trafiłam na taki darmowy poradnik dotyczący reklamy obiektów noclegowych w sieci- http://guide.zapizap.com/informacja-o-poradniku/ Uświadomiłam sobie ile błędów popełniłam na początku, ale na szczęście teraz naprawiam i widzę efekty i więcej rezerwacji. Warto zajrzeć naprawdę, czasem jakieś szczegóły decydują o powodzeniu lub niepowodzeniu biznesu. |
|
|
|
 |
georg111

|
Wysłany: 2015-12-09, 00:08
|
|
|
Spam |
|