Poprzedni temat «» Następny temat
Internet w Piekarach
Autor Wiadomość
obserwator23 
Jerzy Kozera



Posty: 358
Skąd: Kozłowa Góra
Wysłany: 2014-05-18, 11:49   

P Śl napisał/a:
Tyle, że spadki z tego czy innego powodu to jedno, a celowe robienie ludzi w bambuko, jak to podobno robi TP vel. Orange, to to drugie.

Tu się zgadzam.
Mam internet z Protonetu od długiego czasu i muszę stwierdzić, że zarówno prędkość pobierania jak i wysyłania jest zgodna z deklarowaną. Internet radiowy, więc są czasami wahnięcia ale to normalne. Co do serwisu nie miałem "przyjemności" skorzystania, więc nie mogę się wypowiadać.
Duże znaczenie ma oczywiście sprzęt. Na tym samym łączu różnica pomiędzy dwoma kompami wynosi 4Mb/s.
_________________
OBSERwator23- JerzyKozera
https://www.facebook.com/...50184714?ref=hl
 
 
P Śl 


Posty: 582
Skąd: MHN
Wysłany: 2014-05-18, 13:11   

No to się pytam to się nie odzywa :P . A jakie masz wykupione parametry konkretnie ?. U ciebie samo to, że masz radiowo robi swoje jakby nie patrzeć.
Osobiście przez ponad 9 lat użytkowania u swojego nie mam problemu z serwisem. Acz u mnie kontakt z serwisem na góra 10 razy ograniczał się do powiedzmy 8 razy gdzie dzwoniłem, że po raz kolejny wybiło moje IP z jakiegoś serwera czy innego "rozdzielacza sygnału".
 
 
georg111 


Posty: 477
Skąd: Piekary Wielkie
Wysłany: 2014-05-18, 13:55   

Ja mam z Netii deklarowane do 20 Mb/s. Generalnie wyciągam te 16,więcej chyba jeszcze nie było.W zasadzie serwis nie był nigdy potrzebny.jedynie teraz gdy wziąłem nowy router i był net razem z tv to zrywało mi sygnał.Ale po kilku interwencjach i kilku dniach problem ustał.
 
 
obserwator23 
Jerzy Kozera



Posty: 358
Skąd: Kozłowa Góra
Wysłany: 2014-05-18, 15:33   

Byłem na wakacjach ;)
Ja mam 10 Mb/s i taka prędkość mi obecnie wystarcza. Wolałbym mieć internet kablowy Nie mam zamiaru wracać do TP i płacić abonament za telefon stacjonarny z którego i tak nie korzystałem.
_________________
OBSERwator23- JerzyKozera
https://www.facebook.com/...50184714?ref=hl
 
 
mirozaw 
Mirek


Wiek: 49
Posty: 3
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2014-05-26, 17:04   

u mnie słabo z tym, 8 mb/s na 7 mieszkań :<
_________________
www.e-glamour.pl
 
 
Duggy 


Posty: 1
Skąd: ?l?skie
Wysłany: 2017-10-13, 15:10   

Od siebie moge polecic, zeby postawic na lokalnych dostawców internetu. Czesto uslugi przez nich swiadczone sa na bardzo wysokim poziomie, bo zalezy im na tym, by klienci byli jak najbardziej zadowoleni. Dobrym przykladem jest tutaj firma Elbonet, z której sam dlugo korzystalem w poprzedniej miejscowosci. Ping zawsze byl niski, predkosc sciagania zgadzala sie z tym co bylo w umowie, a lacze nigdy nie przerywalo.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


  Facebook

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Theme by: PatrykSpec | bilety lotnicze | bilety autokarowe | kino Bytom


Wszelkie Prawa Zastrzeżone, (c) Zeld Strona Główna | Pomoc