Gdzie mogę dostać kredyt na rozpoczęcie działalności? |
Autor |
Wiadomość |
trusia

|
Wysłany: 2015-05-21, 11:43 Gdzie mogę dostać kredyt na rozpoczęcie działalności?
|
|
|
Wie może ktoś, który bank daje kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej? Potrzebuje około 30 tysięcy, ale nie załapię się na pomoc z Urzędu Pracy, muszę więc sobie poradzić inaczej. Mam juz dość bezczynności i chciałabym otworzyć własny biznes. Może ktoś wie coś na ten temat? |
|
|
|
 |
ryszard123

|
Wysłany: 2015-05-21, 16:41 Re: Gdzie mogę dostać kredyt na rozpoczęcie działalności?
|
|
|
trusia napisał/a: | Wie może ktoś, który bank daje kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej? Potrzebuje około 30 tysięcy, ale nie załapię się na pomoc z Urzędu Pracy, muszę więc sobie poradzić inaczej. Mam juz dość bezczynności i chciałabym otworzyć własny biznes. Może ktoś wie coś na ten temat? |
Z tego co wiem to pod koniec roku będą dopłaty z UP . Mozesz sie jeszcze zorientować jak wygląda kwestia dopłat w przypadku zatrudniania pracownika. Jeśli kogoś zatrudnisz mozesz diżeki temu dostac bardzo ładne pieniadze. Słyszałaś o tym?
Najlepiej to byłoby założyć temat na forum specjalistycznym .Na przykład:
http://www.forum-kredytowe.pl/f128/
Masz tutaj cały dział o kredytach dla firm. Pamiętaj,ze jeśli nie masz zabezpieczenia w postaci na przykład nieruchomości to bardzo cięzko będzie uzyskać taki kredyt. Bank obecnie nie są tak chętne udzielaniu kredytów jak jeszcze kilka lat temu. |
|
|
|
 |
Tomeek

|
Wysłany: 2015-06-24, 03:31
|
|
|
Cytat: | Z tego co wiem to pod koniec roku będą dopłaty z UP . Mozesz sie jeszcze zorientować jak wygląda kwestia dopłat w przypadku zatrudniania pracownika. Jeśli kogoś zatrudnisz mozesz diżeki temu dostac bardzo ładne pieniadze. Słyszałaś o tym?
Najlepiej to byłoby założyć temat na forum specjalistycznym .Na przykład:
http://www.forum-kredytowe.pl/f128/ |
Ryszard ma rację, to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż wiązanie się na start z kredytem |
_________________ rozwój osobisty
tworzenie stron
sprzedam mieszkanie |
|
|
|
 |
georg111

|
Wysłany: 2015-06-25, 00:27
|
|
|
A co jak Ryszard nie ma racji? |
|
|
|
 |
Tomeek

|
Wysłany: 2015-06-25, 23:04
|
|
|
georg111 napisał/a: | A co jak Ryszard nie ma racji? |
Ma bo bez nieruchomości ciężko o większa sumę niż kilkadziesiąt tysięcy złotych na start.
Co do zatrudnienia pracownika też racja jednak z tego co się orientuje później jest wymóg zatrudnienia takiej osoby na stałe. |
tworzenie stron
sprzedam mieszkanie |
|
|
|
 |
georg111

|
Wysłany: 2015-06-26, 20:53
|
|
|
Widzę,że z ciebie jest Machura i na wszystkim się znasz. |
|
|
|
 |
Tomeek

|
Wysłany: 2015-06-30, 03:41
|
|
|
georg111 napisał/a: | Widzę,że z ciebie jest Machura i na wszystkim się znasz. |
Staram się pomóc, a nie znać na wszystkim Mam coś do powiedzenia to się wypowiadam, nie o to chodzi na forum ? |
tworzenie stron
sprzedam mieszkanie |
|
|
|
 |
georg111

|
Wysłany: 2015-06-30, 11:45
|
|
|
Przeczytaj swoje posty a potem się wypowiadaj. |
|
|
|
 |
Tomeek

|
|
|
|
 |
kolorowy

|
Wysłany: 2015-08-07, 15:20
|
|
|
Ja brałem kredyt na założenie firmy w Idea Banku i takie rozwiązanie mogę Ci polecić. Szybko załatwiłem formalności, pomogli mi wypełnić wszystkie papiery i dostałem tyle, ile chciałem. Więcej info tutaj: http://www.ideabank.pl/kr...lus-rok-bez-zus |
|
|
|
 |
georg111

|
Wysłany: 2015-08-08, 00:04
|
|
|
Spam |
|
|
|
 |
Irek

|
Wysłany: 2015-09-03, 06:43
|
|
|
Tylko czy te kredyty preferencyjne rzeczywiście są na tak korzystnych warunkach? Jaka jest realna stopa oprocentowania? Takich kredytuów udzielają banki czy PUP-y? |
|
|
|
 |
Melisa

|
Wysłany: 2015-09-03, 08:44
|
|
|
Irek napisał/a: | Tylko czy te kredyty preferencyjne rzeczywiście są na tak korzystnych warunkach? Jaka jest realna stopa oprocentowania? Takich kredytuów udzielają banki czy PUP-y? |
Kredyty preferencyjne są obecnie na jeszcze korzystniejszych warunkach . Mamy niskie stopy procentowe. Wszystkie kredyty są oprocentowane dość korzystnie. Szczególnie te preferencyjne.Zerknij sobie tutaj:
http://direct.money.pl/ar...,0,1810863.html
Na stronie masz artykuł o tym.
Jest to kredyt udzielany danej grupie zawodowej . Ma on lepsze oprocentowanie oraz często nie ma prowizji niż podobny kredyt ale udzielany nie na zasadach preferencyjnych. |
_________________ Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennymi, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi. A teraz skupcie się na tej róży i pozwólcie, by objawiło się wasze prawdziwe JA.
- Co to jest prawdziwe JA?
- To kim jesteś, a nie to, co z ciebie uczyniono. |
|
|
|
 |
piekorzzz

|
Wysłany: 2015-10-19, 23:11
|
|
|
Jak juz tak bardzo chcesz zaczynac od kredytu swoja dzialanosc to skorzystaj z porownywarki http://www.prorank.pl/dla-firmy/kredyty-dla-firm troche ryzkowanie moim zdaniem zaczynac od kredytu. Nie lepiej skorzystac z dotacji z urzedu pracy ? |
|
|
|
 |
Waldek

|
Wysłany: 2015-11-08, 00:48
|
|
|
Zrób tak jak radzi piekorzzz - zobacz dokładnie jak to jest z dotacjami z PUP. Dają jak raz ok. trzydziestu tysięcy. Kredyty mają tę brzydką właściwość, że trzeba je spłacać. Zanim co zarobisz, mimo roku karencji (maksymalnie) mogą zlicytować Twoich poręczycieli - potrzebujesz dwóch takich bo nawet preferencyjnych kredytów na piękne oczy nie dają. |
_________________ styx.pl |
|
|
|
 |